drsmilelog

Οδοντιατρείο Ειδικών

Αναστασία Παρχαρίδου

  • Γενική & Αισθητική Οδοντιατρική Ενηλίκων και Παίδων
  • Ορθοδοντική με Fastbraces (πιστοποιημένη Master Provider)
  • Αισθητικές Παρεμβάσεις γύρω από το στόμα & το πρόσωπο
Menu

Δείτε και άλλες Υπηρεσίες:

Ορθοδοντική, fastbraces technology

Fastbraces, Μετρώντας τον χρόνο θεραπείας σε μέρες!

Η Fastbraces® Ορθοδοντική Τεχνολογία είναι γρήγορη, ασφαλής, εύκολη και οικονομικά προσιτή θεραπεία. Οι ασθενείς μπορούν τώρα να έχουν αποτελέσματα συχνά με μικρότερη ευαισθησία και σε χρόνο που κυμαίνεται από τρεις μήνες έως ένα έτος. Έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί τα τελευταία 25 χρόνια και έχει πλέον μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο.

fblogo

Τι είναι?

Η Fastbraces® Ορθοδοντική Τεχνολογία προσφέρει στους ασθενείς ίσια δόντια πολύ γρήγορα, χωρίς εξαγωγές σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ,χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος της θεραπείας.

Τα Fastbraces® αναπτύχθηκαν για να ισιώνουν τα δόντια με τελείως διαφορετικό και κυρίως πολύ γρηγορότερο τρόπο από την κλασική ορθοδοντική.

Το Fastbraces® είναι το επαναστατικό ορθοδοντικό σύστημα γρήγορων, ασφαλών, και εύκολων μετακινήσεων που αλλάζει ολοκληρωτικά το πεδίο της ορθοδοντικής. Προσφέρει ολοκληρωμένη ορθοδοντική θεραπεία χωρίς εξαγωγές δοντιών σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά.

Για τον καταναλωτή που ψάχνει μία καλαίσθητη λύση, διατίθενται επίσης τα κεραμικά Fastbraces® Clear™ ορθοδοντικά άγκιστρα που προσφέρουν τα ίδια τεχνολογικά πλεονεκτήματα μετακίνησης των δοντιών με εκείνα των μεταλλικών Fastbraces® ορθοδοντικών αγκίστρων.

Πώς λειτουργούν?

Tα παραδοσιακά ορθοδοντικά άγκιστρα μετακινούν τα δόντια στη σωστή τους θέση σε δύο στάδια, πρώτα την μύλη και μετά την ρίζα των δοντιών.

Κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο, για αυτό και η κλασική ορθοδοντική έχει διάρκεια συνήθως περίπου δύο έτη.

Ωστόσο, τα άγκιστρα που χρησιμοποιούνται με το Fastbraces® λειτουργούν με τελείως διαφορετικό μηχανικό τρόπο.

Το πατενταρισμένο σύστημα χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο τριγωνικό άγκιστρο και ένα ειδικά διαμορφωμένο τετράγωνο σύρμα για να διορθώσει την θέση μύλης και ρίζας του δοντιού, από την αρχή της θεραπείας, κάνοντας την μετακίνηση των δοντιών σημαντικά πιο ανώδυνη και γρήγορη.

Πλεονεκτήματα:

Εικοσιπέντε χρόνια ιστορίας, χιλιάδες συνεχόμενες θεραπείες σε ασθενείς και η πανεπιστημιακή έρευνα έχουν δείξει ότι τα Fastbraces® ορθοδοντικά άγκιστρα είναι ασφαλή.

Η συνολική διάρκεια της θεραπείας ανέρχεται σε 3 έως 12 μήνες, πράγμα που καθιστά τα Fastbraces® ως ‘’γρήγορα σιδεράκια’’.

Εξαιτίας της ταχύτητας στην θεραπεία, γίνονται δελεαστικά και για ενήλικες.

Είναι σημαντικά πιο οικονομικά από την κλασική ορθοδοντική θεραπεία.

Όπου υπάρχουν ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις, είναι διαθέσιμα και τα διαφανή Fastbraces®.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η θεραπεία ολοκληρώνεται χωρίς εξαγωγές μόνιμων δοντιών.

Συχνά οι ασθενείς νιώθουν ελάχιστη έως καθόλου δυσφορία με τα Fastbraces® σιδεράκια.

Η έρευνα έχει δείξει ότι όσο περισσότερο χρόνο οι ασθενείς φοράνε τα παραδοσιακά σιδεράκια, τόσο περισσότερη απορρόφηση ριζών έχουν (οι ρίζες συρρικνώνονται) (Αmerican Journal of Orthodontics). Πανεπιστημιακή έρευνα έδειξε επίσης, ότι τα σιδεράκια Fastbraces® παρουσίασαν τη λιγότερη δυνατή απορρόφηση ριζών σε σχέση με τα κλασικά ορθοδοντικά συστήματα που μελετήθηκαν.

Επιπλέον, το γεγονός ότι τα σιδεράκια φοριούνται για μικρότερο χρονικό διάστημα σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερη πιθανότητα τερηδόνας.

Η θεραπεία με την Fastbraces® Ορθοδοντική Τεχνολογία βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ασθενούς διότι η θεραπεία απαιτεί τυπικά μόνο λίγες επισκέψεις στο ιατρείο. Λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό σημαίνουν λιγότερα έξοδα, μικρότερο κόστος μετακινήσεων προς και από το ιατρείο και λιγότερο χρόνο άδειας από το σχολείο ή τη δουλειά.

Χρόνος θεραπείας

Η τεχνολογία Fastbraces® επιτρέπει απαλά την κίνηση των ριζών των δοντιών στην τελική τους θέση από την αρχή της θεραπείας.

Σε αντίθεση με την κλασική ορθοδοντική, η οποία διαρκεί από 2 έως 4 χρόνια, η θεραπεία με Fastbraces® διαρκεί μόνο από 3 μήνες εώς ένα χρόνο. Μερικοί ασθενείς βλέπουν αποτελέσματα σε λίγες μόνο εβδομάδες!

Κόστος θεραπείας:

Το μέσο κόστος θεραπείας είναι σημαντικά μικρότερο και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το μισό της κλασικής ορθοδοντικής.

Υπάρχει λιγότερη ενόχληση και ευαισθησία?

Πανεπιστημιακές έρευνες δείχνουν λιγότερη ευαισθησία και μεγαλύτερη μείωση του πόνου με τα άγκιστρα Fastbraces®.

Επίσης, μια ξεκάθαρη μείωση στην τριβή ολίσθησης και μικρότερες δυνάμεις τριβής συγκρινόμενα με τα κλασσικά σιδεράκια που πήραν μέρος στις έρευνες.