Οδοντιατρείο

Αναστασία Παρχαρίδου
Χειρουργός Οδοντίατρος | Γενική και Αισθητική Οδοντιατρική
Τηλ 2310 769674, Καραολή και Δημητρίου 92, Εύοσμος Θεσσαλονίκη

Υπηρεσίες

Το χαμόγελό σας δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας.

Ακόμη και μία μικρή ατέλεια στο χαμόγελό σας, μπορεί να σας εμποδίζει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι με την εμφάνισή σας. Εδώ έρχεται η αισθητική οδοντιατρική, για να διορθώσει όχι καθαυτό προβλήματα υγείας των δοντιών, αλλά γενικότερα το χαμόγελο και την ψυχολογία σας. Είναι ένας συνδυασμός τέχνης και επιστήμης. Εστιάζοντας στο αισθητικό αποτέλεσμα και χρησιμοποιώντας μία ποικιλία τεχνικών και υλικών αποκατάστασης της νεότερης γενιάς, μπορεί η εμφάνισή σας να γίνει πολύ πιο ελκυστική.

Περισσότερα...Για να μπορέσετε να αξιολογήσετε το χαμόγελό σας αφιερώστε λίγο χρόνο για να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις. Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να απαντήσετε σε κάθε ερώτηση όσο πιο καθαρά και με περισσότερη ακρίβεια μπορείτε. Οι απαντήσεις σας θα βοηθήσουν ώστε να καθορίσουμε το είδος της θεραπείας που είναι καταλληλότερο για τις δικές σας ανάγκες.

 

1. Είστε ευχαριστημένος (-η) με την γενική εμφάνιση του χαμόγελου και των δοντιών σας? Αν όχι εξηγείστε γιατί.

2. Είναι ίσια τα δόντια σας? Αν όχι εξηγείστε γιατί.

3. Υπάρχουν κενά που δεν σας αρέσουν ανάμεσα στα μπροστινά σας δόντια? Αν ναι δώστε μας λεπτομέρειες.

Περισσότερα...

‘’ Ένα χαμόγελο είναι το φως στο παράθυρο του προσώπου σας’’ (W. Shakespeare, ‘’Othello’’)

Ένα όμορφο χαμόγελο δείχνει υγεία.

Ένα όμορφο χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας οδηγώντας μας στην επιτυχία. Τα δόντια μας μπορούν να έχουν ατέλειες από κληρονομικές ή επίκτητες αιτίες. Είστε δυσαρεστημένοι με το χαμόγελό σας ή θέλετε να αλλάξετε το χαμόγελό σας για να βελτιώσετε τα δόντια, τα ούλα ή τα χείλη σας και να δώσετε μια πιο ελκυστική εμφάνιση στο χαμόγελό σας?


Η αισθητική οδοντιατρική και το smile makeover μπορεί να διορθώσει τις παρακάτω «ατέλειες»:

  • το χρώμα των δοντιών σας
  • το σχήμα των δοντιών σας
  • το μέγεθος των δοντιών σας/li>
  • δόντια με αντιαισθητικές εργασίες που ξεχωρίζουν τα όριά τους
  • Τα ΄΄μαύρα,, ή κακότεχνα σφραγίσματα σε ΄΄άσπρα΄΄
  • αραιά δόντια (κλείνονται το/α κενό/ά)
  • σπασμένα δόντια
  • δόντια με αποτριβές
  • στραβά δόντια
  • νεογιλά (παιδικά) δόντια τα οποία είναι μικρότερα και με διαφορετικό σχήμα από τα μόνιμα

Τα χείλη και τα ούλα λειτουργούν ως το πλαίσιο για την αισθητική ενίσχυση των δοντιών, όπως ακριβώς διαφορετικές κορνίζες πλαισιώνουν τους πίνακες ζωγραφικής. Γι΄ αυτό και ο σχεδιασμός του χαμόγελου γίνεται εξατομικευμένα. Δεν υπάρχουν πανομοιότυπα δόντια και δεν ταιριάζουν τα ίδια δόντια σε όλους. Ο οδοντίατρος πρέπει να ακούσει τις επιθυμίες σας και ό,τι σας αρέσει ή δεν σας αρέσει σε σχέση με το χαμόγελο σας.

Πρώτα παίρνεται ένα ιστορικό και καταγράφεται η αρχική εικόνα του στόματος με αποτυπώματα και με τη λήψη ψηφιακών φωτογραφιών και ίσως ακτινογραφιών.

Μετά γίνεται το σχέδιο θεραπείας και ο σχεδιασμός του νέου χαμόγελου (smile design). Υπάρχει η δυνατότητα, με ένα πολύ μικρό κόστος, ο ασθενής να δει σε μία φωτογραφία με το αρχικό του χαμόγελο πώς θα γίνει μετά (σύμφωνα με το σχέδιο θεραπείας που του προτείνει ο οδοντίατρος). Αυτό λέγεται dental imaging (βλ.παρακάτω) και προσομοιάζει στην τελική εικόνα του χαμόγελου σε ένα 70-80%. Εάν ο ασθενής εγκρίνει την τελική εικόνα των δοντιών του (το πιθανότερο είναι να ενθουσιαστεί με αυτήν) και συμφωνήσει, τότε προχωράμε στην πραγματοποίηση της θεραπείας, η οποία συνήθως διαρκεί 3-5 ραντεβού. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί το χαμόγελο που θα ανταποκρίνεται ή και θα υπερβαίνει τις προσδοκίες σας.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Παραπομπή σε Άρθρα

Που Θα Μας Βρείτε

Πολιτική απορρήτου

FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids
Dr.Anastasia Parcharidou
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.