drsmilelog

Οδοντιατρείο Ειδικών

Αναστασία Παρχαρίδου

  • Γενική & Αισθητική Οδοντιατρική Ενηλίκων και Παίδων
  • Ορθοδοντική με Fastbraces (πιστοποιημένη Master Provider)
  • Αισθητικές Παρεμβάσεις γύρω από το στόμα & το πρόσωπο
Menu

Δείτε και άλλες Υπηρεσίες:

Σε ασθενείς εκτός Θεσσαλονίκης

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο όρος οδοντιατρικός τουρισμός δηλώνει δύο κατηγορίες υπηρεσιών:

  1. Την διαχείριση επειγόντων περιστατικών σε άτομα που βρίσκονται προσωρινά σε μία ξένη χώρα (είτε για διακοπές, είτε για επαγγελματικούς λόγους)

  2. Τον οδοντιατρικό τουρισμό επιλογής, που περιλαμβάνει:

    1. είτε την μετακίνηση των ασθενών στο εσωτερικό μιας χώρας

    2. είτε το ταξίδι ασθενών στο εξωτερικό

Ο οδοντιατρικός τουρισμός επιλογής αυξάνεται περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς ο ασθενής ταξιδεύει για να λάβει συγκεκριμένες ιατρικές υπηρεσίες κατευθυνόμενος από την λήψη αυξημένης ποιότητας οδοντιατρικών παροχών και το χαμηλό κόστος, συνδυάζοντας τα παραπάνω με την ευκαιρία για ψυχαγωγία και για επίσκεψη σε τουριστικούς προορισμούς΄, όπως είναι η Θεσσαλονίκη και γενικά η Ελλάδα.

Πολλές φορές οι ασθενείς από την επαρχία, από άλλες πόλεις της Ελλάδας ή από το εξωτερικό, επιλέγουν την Θεσσαλονίκη για να λάβουν οδοντιατρική περίθαλψη.

Οι λόγοι που τους ωθούν είναι:

  1. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πληθώρα οδοντιατρικών ειδικοτήτων, αλλά και γενικοί οδοντίατροι πολύ καταρτισμένοι για να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

  2. Επιπλέον, υπάρχουν οδοντιατρεία με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση.

  3. Η οδοντιατρική θεραπεία παρέχεται με σημαντικό χαμηλότερο κόστος από ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι θεραπείες μαζί με την διαμονή είναι σημαντικά μικρότερα σε κόστος από ότι μόνο η οδοντιατρική περίθαλψη στον τόπο προέλευσης του ασθενούς.

  4. Η Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, χωνευτήρι πολιτισμών, έτοιμη να προσφέρει έντονες γαστρονομικές και όχι μόνο εμπειρίες. Επίσης, βρίσκεται κοντά στις παραλίες της Χαλκιδικής και Πιερίας αλλά και σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.

  5. Άλλος ένας λόγος είναι η εκτεταμένη οδοντιατρική κλινική εμπειρία. Ο Έλληνας οδοντίατρος επενδύει στην συνεχή κατάρτιση, με την συμμετοχή του σε σεμινάρια και συνέδρια που σχετίζονται με την ειδικότητά του. Επίσης, η πληθώρα ασθενών και περιστατικών που αντιμετωπίζει καθημερινά, τον καθιστά ικανό να ανταπεξέλθει και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Η διαδικασία που ιδανικά ακολουθείται στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να λάβει υψηλής ποιότητας οδοντιατρικές υπηρεσίες σε άλλη πόλη- χώρα είναι η εξής:

  1. Επιλογή Ιατρού:
    Αυτό μπορεί να γίνει από την ενημέρωση κάποιου φίλου ή συγγενή που έχει ήδη επισκεφθεί έναν συγκεκριμένο οδοντίατρο και οι εντυπώσεις του ήταν θετικές. Επίσης, ο ίδιος ο ασθενής μπορεί να πάρει πληροφορίες από τις τηλεφωνικές υπηρεσίες ενημέρωσης και από το διαδίκτυο, ειδικά από της ιστοσελίδα του οδοντιατρείου που τον ενδιαφέρει, ώστε να επιλέξει έναν επιστήμονα της ειδικότητας που χρειάζεται και της ιδιοσυγκρασίας του.

  2. Επικοινωνία με τον ιατρό:
    Η πρώτη επικοινωνία (λόγω απόστασης) είναι τηλεφωνική. Ο ασθενής ενημερώνει τον οδοντίατρο για το τι τον ενοχλεί και τι σκέφτεται να διορθώσει στο στόμα ή/και στα δόντια του και κατόπιν, ο ειδικός κατευθύνει ανάλογα την πορεία των συναντήσεων.

  3. Φωτογραφίες – ακτινογραφίες ελέγχου:
    Ο ασθενής μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά τον οδοντίατρο να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος και των επισκέψεων που θα χρειαστούν, εάν (με την καθοδήγηση του ειδικού) τραβήξει κάποιες φωτογραφίες του προσώπου και του χαμόγελού του. Επίσης, πολλές φορές μία πανοραμική ακτινογραφία δοντιών και γνάθων βοηθάει αποτελεσματικά. Όλα αυτά, εφόσον χρειάζονται, στέλνονται στον ειδικό με email, viber, facebook, μέσω της ιστοσελίδα ή ταχυδρομικώς. Έτσι αποφεύγονται άσκοπες επισκέψεις στο οδοντιατρείο (κάτι που λόγω της απόστασης είναι δύσκολο και ασύμφορο) και κερδίζονται πολύτιμος χρόνος και χρήματα.

  4. Οργάνωση επισκέψεων:
    Πολλές είναι οι φορές που όλα τα παραπάνω βοηθούν να καθοριστεί εξαρχής ο αριθμός των επισκέψεων (ειδικά αν το πρόβλημα του ασθενούς δεν είναι πολύ μεγάλο) και μπορεί να αρχίσει η θεραπεία. Κάποιες φορές, βέβαια, χρειάζεται και μία πρώτη εξέταση στο οδοντιατρείο, ώστε ο ειδικός να έχει πλήρη εικόνα στόματος-δοντιών και να μιλήσει άμεσα με τον ασθενή για τις ανάγκες του τελευταίου, τις οικονομικές του δυνατότητες και τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει. Κατόπιν, αναλύονται συνήθως διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το πρόβλημα (ποικίλα σχέδια θεραπείας) και συζητούνται τα υπέρ και τα κατά, ο αριθμός των επισκέψεων που απαιτούνται και το κόστος για το καθένα από αυτά, ώστε ο ασθενής να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει και τον εκφράζει περισσότερο.

  5. ΦΟργάνωση χρονικού πλάνου:
    Στις περιπτώσεις που ο ασθενής προέρχεται στον χώρο του οδοντιατρείου από μία μακρινή περιοχή, είναι επιτακτική η ανάγκη για αποφυγή άσκοπων επισκέψεων. Έτσι ο ειδικός (με την σύμφωνη γνώμη πάντα του ασθενούς) οργανώνει μεγάλα αλλά λίγα ραντεβού, ώστε οι απαιτούμενες θεραπείες να γίνονται μεν σωστά, αλλά και γρήγορα. Πολλές φορές μάλιστα απαιτείται μόνο ένα ραντεβού για την λύση του προβλήματος. Έτσι, εξοικονομούνται χρήματα, χρόνος και μειώνεται η ταλαιπωρία στο ελάχιστο.

Η οδοντιατρική περίθαλψη στην χώρα μας είναι πολύ προηγμένη, αλλά παράλληλα και πολύ ανταγωνιστική σε κόστος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμιος πόλος έλξης τουριστικών διακοπών, μπορεί κάποιος να συνδυάσει την ψυχαγωγία με την λύση του οδοντιατρικού του προβλήματος. Ο ειδικός οδοντίατρος σε κάθε ασθενή καλείται να δουλεύει γρήγορα και αποτελεσματικά, διότι ο χρόνος όλων είναι συνήθως περιορισμένος. Στην περίπτωση όμως των ασθενών που προσέρχονται από άλλες πόλεις ή χώρες, αυτό επιβάλλεται. Η επικοινωνία με τον οδοντίατρο είναι συνήθως αρκετή για να απομακρύνει κάποιον από την λανθασμένη πεποίθηση ότι η οδοντιατρική περίθαλψη είναι χρονοβόρα, ακριβή, επώδυνη και ανούσια. Μην διστάζετε, λοιπόν, να επικοινωνήσετε με τον ειδικό για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία και κυρίως τα προβλήματα των δοντιών σας.